مدرسة إدكو الإعدادية العامة للبنات

مدرسة إدكو الإعدادية العامة للبنات خطوة نحو المستقبل .. التـعــلــيــم لـلـحــيــــاة
 
الرئيسيةالرئيسية  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  بحـثبحـث  
المواضيع الأخيرة
» مدير المدرسة الأستاذ محمد إبراهيم قاسم يبلغ سن الكمال
الجمعة 11 نوفمبر 2016, 5:24 pm من طرف انتصار عبد المنعم

» مدير الإدارة دكتور إبراهيم عمر يكرم الأستاذة انتصار عبدالمنعم
الأحد 27 ديسمبر 2015, 8:58 pm من طرف Admin

» اختصارات الكي بورد
الخميس 24 ديسمبر 2015, 6:13 pm من طرف Admin

» tell me why
السبت 05 ديسمبر 2015, 8:57 pm من طرف Admin

» دعوة إلى كل من تعلم في مدرسة إدكو الاعدادية العامة
الثلاثاء 09 سبتمبر 2014, 6:24 pm من طرف Admin

» العشر الأوائل للفصل الدراسي الثاني 2013
الإثنين 27 مايو 2013, 6:24 pm من طرف على محمدخرابة

» نصائح و ارشادات طبية
الجمعة 17 مايو 2013, 5:09 pm من طرف aya mohamed belal

» اغنية ماما ريم
السبت 09 فبراير 2013, 8:05 pm من طرف صابربين

» الدنيا مليئة بالأمل
الأربعاء 30 يناير 2013, 12:22 pm من طرف فاطمة رمضان طلبة

tell me why
"We will not go down
كيف يعمل البريد الالكتروني؟
اسلمي يا مصـــر
اهلا بكم
زوارنا من كل الدنيا

شاطر | 
 

 طريقة عمل الشيش طاووق

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عائشة سلامة عشرة



عدد الرسائل : 77
تاريخ التسجيل : 04/04/2010

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الشيش طاووق   الخميس 08 أبريل 2010, 5:46 pm


.... تكفي شخصين
]المكونات
نصف كيلو دجاج مخلي (يفضل الافخاد)
علبتين زبادي متوصة الحجم
بصلتين مفرومه
كاري (ده الاساس) ملعقه صغيرة
بهارات فراخ - ملح وفلفل وشطه كله حب الرغبه
اسياخ خشبيه
زيت

الخضار الذي يوضع في السيخ :-
فلفل - طماطم ( بس تكون نشفه علشان تدخل في السيخ ) - بصل - جزر

الطريقه :-

[size=24]1- نقطع الفراخ والخضار على شكل مربعات ونحاول على قد منقدر يكونو تقريبا في نفس الحجم علشان يستو مع بعض و المنظر يكون جميل
2- ناخد البصله المفرومه ونحط عليها الزبادي والبهارات والكاري ونخلطهم في صنيه كبيرة
3- نبدا نضع الخضار والفراخ في الاسياخ ونبدا بجزرة او بصله علشان تمسك محتويات السيخ ونحط بين كل قطعة فرخه والتنيه خضار ونختم السيخ برضو يا ببصل او جزر
4- ناخد الاسياخ بعد تجهيزها ونروح نمرمغها في التتبيله الي حطينها ونتاكد ان كل قطعه وصلها التتبيله
5- نضيف قليل من الزيت ونغطيها ونحطها في التلاجه لتاني يوم او على الاقل سعتين تتبل
6- ممكن تطبخ بطريقتين :-
1- نشوي الاسياخ على الفحم اذا كان متوفر
2- ناخد الصنيه زي ما هي ونحطها على نار هديه ونغطيها بالالمونيوم ونسبها تنزل ميتها لحد لما تنشف لو لسه مستوتش ممكن نضيف شويت ميه لحد لما يستوي الفراخ وهو غالبا مش بياخد اكتر من ساعه اول ماتستوي حوشي الالمونيوم وحطيه في الفرن وبالهنا والشفا
يتاكل جمب مكرونه باللحمه المفرومه او سادة






وبالهنا ولشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الشيش طاووق
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدرسة إدكو الإعدادية العامة للبنات :: منتدى مفتوح :: ســـــنة أولـــــى مـــطـــبــــخ-
انتقل الى: